Rotterdam: villa's en luxe huizen | Netherlands Sotheby’s International Realty (2024)

  • NL
    • EN

Met een account maakt u makkelijk een zoekopdracht aan of kunt u favorieten opslaan.

Direct contact opnemen

Rotterdam, een stad die bekendstaat om zijn vooruitstrevende architectuur en levendige sfeer, is de perfecte plek om te wonen en werken. Als een van de grootste havensteden ter wereld en met een groeiende economie, biedt Rotterdam een breed scala aan carrièremogelijkheden en een uitstekende levenskwaliteit.

In deze bruisende stad vind je een mix van innovatieve bedrijven, multinationals en creatieve ondernemers die bijdragen aan een inspirerende werkomgeving. Daarnaast is Rotterdam een stad met een rijk cultureel erfgoed, een gevarieerd aanbod aan kunst, muziek en entertainment, en tal van groene parken en recreatiegebieden.

Wonen in Rotterdam betekent ook genieten van een uitstekend openbaar vervoersysteem, diverse voorzieningen en een brede keuze aan woningen, variërend van moderne stadsappartementen tot charmante herenhuizen en luxe villa’s. De stad trekt zowel jonge professionals als gezinnen aan, met een uitgebreid aanbod aan scholen, winkels en gezondheidszorg.

Luxe wonen in Rotterdam

Netherlands Sotheby’s International Realty zet de standaard voor luxe woningen, villa’s en herenhuizen in Rotterdam. In vrijwel de gehele stad en de luxe buitenwijken hebben wij een uniek aanbod. Van villa’s in een bosrijke omgeving, appartementen, herenhuizen tot landhuizen met een zwembad.

Beschikbaar
AppartementRotterdam

Wilhelminakade 681

  • 462 m2
  • 3 Slaapkamers
€ 3.465.000,- k.k.
Beschikbaar
AppartementRotterdam

Wilhelminakade 679

  • 232 m2
  • 3 Slaapkamers
€ 1.624.000,- k.k.
Beschikbaar
AppartementRotterdam

Wilhelminakade 683

  • 700 m2
  • 6 Slaapkamers
€ 4.995.000,- k.k.
Verhuurd
AppartementRotterdam

Wilhelminakade 477

  • 146 m2
  • 2 Slaapkamers
€ 3.950,- p/m
Verkocht
AppartementRotterdam

Van der Hoevenplein 243

  • 216 m2
  • 2 Slaapkamers
€ 2.100.000,- k.k.

Populaire wijken in Rotterdam en omgeving

Hillegersberg-Schiebroek: Stijlvol wonen in een groene en exclusieve wijk van Rotterdam

Hillegersberg-Schiebroek is een van de meest gewilde en exclusieve wijken van Rotterdam, gelegen ten noorden van het stadscentrum. Deze elegante buurt staat bekend om zijn statige herenhuizen, charmante villa’s en moderne appartementen, omgeven door een overvloed aan groen en water. Hillegersberg-Schiebroek biedt een ideale woonomgeving voor wie op zoek is naar een luxe woning in een rustige, stijlvolle en gezinsvriendelijke buurt, met alle voorzieningen van Rotterdam binnen handbereik.

Hillegersberg-Schiebroek bestaat uit verschillende deelgebieden, waaronder het historische Oud-Hillegersberg met zijn pittoreske dorpskern, het chique Kleiwegkwartier en het groene en ruim opgezette Schiebroek. Deze wijken bieden een gevarieerd aanbod van woningtypes, van klassieke jaren ’30 woningen tot moderne nieuwbouwprojecten.

Kralingen: Een charmante mix van elegantie, historie en natuur

Kralingen is zonder twijfel een van de meest aantrekkelijke en gewilde wijken van Rotterdam. De wijk staat bekend om zijn prachtige lanen, statige herenhuizen en sfeervolle straten. Kralingen heeft een rijke historie die terug te zien is in de architectuur, met een mix van klassieke panden en moderne, luxueuze appartementencomplexen. De buurt biedt een uitstekende levenskwaliteit en is perfect voor zowel gezinnen als professionals die op zoek zijn naar een comfortabele en elegante woonomgeving.

Een van de grootste charmes van Kralingen is het Kralingse Bos, een uitgestrekt stadspark dat een groene oase vormt in de drukke stad. Hier kunnen bewoners genieten van een scala aan recreatiemogelijkheden, zoals wandelen, hardlopen, fietsen, picknicken en zeilen op de Kralingse Plas. Het park is ook de thuisbasis van diverse sportclubs en gezellige horecagelegenheden.

Kop van Zuid: Architectonisch hoogstandje en kosmopolitische levensstijl

De Kop van Zuid, gelegen op de zuidoever van de Nieuwe Maas, is een van de meest dynamische en ambitieuze stedelijke transformatiegebieden in Rotterdam. Deze voormalige havenwijk heeft zich in de afgelopen decennia getransformeerd tot een bruisende hotspot met adembenemende moderne architectuur, luxe appartementen en tal van voorzieningen. Het gebied biedt een kosmopolitische levensstijl met een sterke focus op cultuur, uitgaan en gastronomie.

De Kop van Zuid herbergt enkele van de meest iconische gebouwen van Rotterdam, zoals De Rotterdam, het grootste gebouw van Nederland, ontworpen door de befaamde architect Rem Koolhaas, en de spectaculaire Wilhelminapier met haar futuristische wolkenkrabbers en het beroemde Hotel New York. Luxe appartementen en penthouses in deze gebouwen bieden panoramische uitzichten over de skyline van Rotterdam, de Nieuwe Maas en de historische haven.

Noordereiland: Rustiek wonen te midden van stedelijke dynamiek

Noordereiland is een unieke en pittoreske wijk in Rotterdam, gelegen op een eiland in de Nieuwe Maas. Deze charmante buurt biedt een rustige en dorpse sfeer, terwijl het zich midden in het bruisende stadscentrum bevindt. Noordereiland is een verborgen parel waar bewoners genieten van een ontspannen levensstijl en een hechte gemeenschap, omringd door het water en de spectaculaire skyline van Rotterdam.

Het eiland heeft een rijke geschiedenis en een gevarieerde architectuur, met een mix van traditionele herenhuizen, karakteristieke vooroorlogse panden en moderne appartementen. Veel van deze woningen bieden prachtige uitzichten over de rivier en de omliggende stad. Noordereiland is de ideale locatie voor mensen die op zoek zijn naar een rustieke woonomgeving met het gemak van stedelijke voorzieningen.

Schiedam: Historische charme en groene oases nabij Rotterdam

Schiedam is een sfeervolle en historische stad, gelegen ten westen van Rotterdam. Deze charmante stad staat bekend om zijn rijke verleden, indrukwekkende molens, historische panden en uitgestrekte groene gebieden. Schiedam biedt een perfecte balans tussen stedelijke voorzieningen en rustige woonwijken en is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een luxe woning in een ontspannen en karakteristieke omgeving, met Rotterdam binnen handbereik.

De historie van Schiedam is onlosmakelijk verbonden met de productie van jenever, wat de stad de bijnaam ‘Jeneverhoofdstad van de wereld’ heeft opgeleverd. Het Jenevermuseum en de vele goed bewaard gebleven distilleerderijen zijn getuigen van dit rijke verleden. De stad kent ook een indrukwekkend aantal historische molens, waarvan er vijf nog steeds in het stadsbeeld te vinden zijn. Deze monumentale bouwwerken dragen bij aan de unieke sfeer van Schiedam.

Nieuwerkerk aan den IJssel: Rustiek en modern wonen in een groene omgeving nabij Rotterdam

Nieuwerkerk aan den IJssel is een charmant en veelzijdig dorp gelegen in de gemeente Zuidplas, ten oosten van Rotterdam. Deze aantrekkelijke woonplaats biedt een ideale combinatie van rustiek en modern wonen, met een gevarieerd aanbod van luxe woningen, van karakteristieke oude boerderijen tot stijlvolle nieuwbouwprojecten. Omringd door groene landschappen en waterpartijen, biedt Nieuwerkerk aan den IJssel een ontspannen en gezinsvriendelijke woonomgeving met alle gemakken van de nabijgelegen stad Rotterdam.

Nieuwerkerk aan den IJssel kent diverse wijken met elk hun eigen karakter en charme, zoals het historische Oud-Nieuwerkerk met zijn monumentale panden en pittoreske dorpskern, het moderne en ruim opgezette Esse en het groene en kindvriendelijke Parkzoom. Deze wijken bieden een breed scala aan woningtypes, geschikt voor zowel gezinnen als professionals die op zoek zijn naar een luxe woning in een rustige omgeving.

Uw volgende woning kopen in Rotterdam

Een uniek aanbod.

Wat kan wonen in Rotterdam toch mooi zijn. Netherlands Sotheby’s International Realty heeft regelmatig bijzondere herenhuizen, villa’s en appartementen in Rotterdam in de verkoop. Neem contact op met ons kantoor voor meer informatie.

Meer informatie

Ontdek ons aanbod in Rotterdam

Netherlands Sotheby's International Realty is de beste makelaar van Rotterdam voor luxe onroerend goed

Neem contact op

Als ervaren en gespecialiseerde speler met een enorm netwerk binnen de luxe vastgoedbranche matchen wij u met uw droomhuis in Rotterdam. Van een luxe villa, appartement met adembenemend uitzicht tot een een unieke herenwoning in de stad. De één met een bijzondere architectuur en de ander naast een groene oase van een partk. Een (rijks)monument, een object met NSW-status, cultureel historisch erfgoed of een ander niet-alledaags object. Wat het ook betreft: verwacht van ons gedegen informatie en advies.

Bekijk al het vastgoed in Rotterdam

  • Huizen te koop in Rotterdam

Ontdek unieke huizen in de buurt van Rotterdam

  • Huizen te koop in Aerdenhout
  • Huizen te koop in Amsterdam
  • Huizen te koop in Bloemendaal
  • Huizen te koop in Den Haag
  • Huizen te koop in 't Gooi
  • Huizen te koop in Oostvoorne
  • Huizen te koop in Rotterdam
  • Huizen te koop in Oostvoorne
  • Huizen te koop in de Vechtstreek
  • Huizen te koop in Wassenaar

Rotterdam: villa's en luxe huizen | Netherlands Sotheby’s International Realty (18)

Aangenaam kennis te maken.

U kunt contact met ons opnemen via het contacformulier op de contactpagina of bel ons direct.

Contact pagina

Bel direct

Beheer je privacy

Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.

Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken.Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site.Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.

FunctioneelAltijd actief

De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.

Voorkeuren

De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.

Statistieken

De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.

Marketing

De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.

Statistieken

Marketing

Toepassingen

Altijd actief

Altijd actief

Beheer optiesBeheer dienstenBeheer {vendor_count} leveranciersLees meer over deze doeleinden

Beheer opties

{title}{title}{title}

Uitzonderlijk Vastgoed, Exclusieve Toegang

Schrijf u in!

Rotterdam: villa's en luxe huizen | Netherlands Sotheby’s International Realty (2024)

FAQs

Is Sotheby's Realty the same as Sotheby's? ›

Sotheby's International Realty is a luxury real estate brand founded in 1976 by Sotheby's. It operates as a franchise.

What is the most expensive house in the Netherlands? ›

The 12-room Laren mansion, complete with swimming pool and thatched roof, had been up for sale for €13.5m, without any takers but is now listed with a price of €8.95m. The price cut means it now shares the honour of being the country's most expensive home with the 17-room De Ransuil country house in Aerdenhout.

How much is a house in the Netherlands? ›

Overall, the average price a private individual would pay when buying any type of existing residential property (such as single-family homes but also, for example, an apartment) was approximately 429,000 euros in 2022.

Can a foreigner buy property in the Netherlands? ›

The short answer is yes. The Netherlands does not place any restrictions on the purchase of property by foreigners, whether resident or non-resident. However, to get a mortgage you must live and be registered in the Netherlands.

Is Sotheby's realty legit or not? ›

Sotheby's International Realty is the only truly global real estate brand, with a global network of residential brokerage companies. Through our personal relationships, our sellers reach a highly qualified global clientele — and our buyers receive access to remarkable properties and agents everywhere.

How much commission does Sotheby's get? ›

Sotheby's now has a uniform seller's commission rate of 10% on the first $500,000 of the hammer price per lot, across all categories. We do not charge a seller's commission on the portion of the hammer price above $500,000 per lot.

Where do billionaires live in Netherlands? ›

Most millionaires reside in Amsterdam, followed by The Hague, Rotterdam, and Utrecht. However, in terms of percentages, the wealthiest in the Netherlands don't predominantly live in major cities.

What is the most luxurious house in the world? ›

Buckingham Palace

Is it cheap to buy a house in the Netherlands? ›

Anyone who is at all familiar with the Dutch housing market was already aware that buying a house in the Netherlands is an expensive endeavour, with house prices having doubled over the past decade.

What is the average price of a house in Rotterdam? ›

Housing market in Rotterdam (September 2024)

The average list price decreased to 397,368 euros this quarter from 401,775 euros in the last quarter. The average WOZ value, a measure of property value in the Netherlands, went from 282,035 euros in 2022 to 328,084 euros in 2023.

How much money do you need to live comfortably in Netherlands? ›

The cost of living in the Netherlands for a single person is around €1,500 to €2,500. What is the cost of living in the Netherlands for a family? The cost of living in the Netherlands for a family can range between €3,000 to €5,000 per month.

Is it worth buying property in Netherlands? ›

In the Netherlands, you do not have to pay tax on the profit. However, you also can run the risk that the value of homes will fall. Another benefit of buying is that your monthly costs often remain the same for a long time, while rents rise every year.

Can I get residency in Netherlands if I buy a house? ›

Residency Permit in the Netherlands

Unfortunately, it is true that you do not automatically get a residence permit when you buy a property in the Netherlands. This takes additional time and effort. Our launch team can inform you on how to obtain mortgage or a residency permit in the Netherlands!

Is Netherlands friendly to foreigners? ›

Dutch people are very direct and open in their communication style. People from other countries and cultures may interpret this directness as being rude. But that's far from being true. Most Dutch people are actually extremely humble, welcoming, and friendly towards foreigners.

How much is property tax in Netherlands? ›

No changes to the main Dutch tax rates

As to the Real Estate Transfer Tax (RETT) tariff, a 2% rate applies to residential property for own use and as of January 1, 2023, the 8% RETT tariff was increased to 10.8%. Both tariffs will remain unchanged in 2024.

Who owns Sotheby's Realty? ›

What is the difference between Christie's and Sotheby's? ›

Specialties: Furniture, Books, Jewelry, Antiques… According to Forbes writer Anna Rohleder, both auction houses are known for excelling in different areas. Sotheby's excels in American furniture and photography. Christie's excels in European furniture, books, and manuscripts.

Is Sotheby's International Realty a franchise? ›

Franchise system

In February 2004, Sotheby's entered into a long-term strategic alliance with real estate services provider Realogy Holdings Corp., now Anywhere Real Estate, Inc. The agreement provided for the licensing of the Sotheby's International Realty name and the development of a full franchise system.

What is the full name of Sotheby's? ›

In full: Sotheby's Holdings, Inc. The founder, Samuel Baker (died 1778), a London bookseller, held his first auction (under his own name) early in 1744, selling an estate library of 457 books.

Top Articles
Pagani Huayra Codalunga (2022)
Jewish Recipes: Impress Your Guests with These Great Recipes
Davita Internet
Garrison Blacksmith Bench
Gomoviesmalayalam
Nwi Police Blotter
Txtvrfy Sheridan Wy
Bubbles Hair Salon Woodbridge Va
Craigslist Pikeville Tn
Sky X App » downloaden & Vorteile entdecken | Sky X
Aldi Süd Prospekt ᐅ Aktuelle Angebote online blättern
Chelactiv Max Cream
Effingham Bookings Florence Sc
Uta Kinesiology Advising
Persona 5 Royal Fusion Calculator (Fusion list with guide)
Vegas7Games.com
Noaa Duluth Mn
Isaidup
Mybiglots Net Associates
Encyclopaedia Metallum - WikiMili, The Best Wikipedia Reader
1979 Ford F350 For Sale Craigslist
Usa Massage Reviews
Stubhub Elton John Dodger Stadium
Obsidian Guard's Skullsplitter
Redding Activity Partners
Math Minor Umn
Abga Gestation Calculator
Ofw Pinoy Channel Su
Autopsy, Grave Rating, and Corpse Guide in Graveyard Keeper
Ixlggusd
Cars And Trucks Facebook
1987 Monte Carlo Ss For Sale Craigslist
Kagtwt
Bee And Willow Bar Cart
2016 Honda Accord Belt Diagram
How to Destroy Rule 34
Body Surface Area (BSA) Calculator
20 bank M&A deals with the largest target asset volume in 2023
Suffix With Pent Crossword Clue
Atom Tickets – Buy Movie Tickets, Invite Friends, Skip Lines
Locate phone number
Academic Notice and Subject to Dismissal
Gas Buddy Il
Cch Staffnet
Deezy Jamaican Food
Port Huron Newspaper
Vci Classified Paducah
Turok: Dinosaur Hunter
Kushfly Promo Code
Houston Primary Care Byron Ga
Cognitive Function Test Potomac Falls
Heisenberg Breaking Bad Wiki
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 6687

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.