En stor del av det å forbedre seg som filmskaper (eller annen form for kreativitet) er å fortsette å utvikle seg. Hvis du ønsker å nå neste nivå, må du holde deg på toppen av bransjetrender, presse dine egne grenser og legge til noen nye ferdigheter til arsenalet ditt. Men i en tid da det har blitt vanskelig å finne prosjekter, er det lettere sagt enn gjort. Likevel er det viktig å holde seg skarp som skaper. Og en av de beste og mest praktiske måtene du kan gjøre det på, er å øve pågrunnleggende om videoredigering. Kanskje du vil jobbe med dindemo hjulfor å gjøre den så polert som mulig. Eller kanskje du endelig starter det drømmeprosjektet du alltid har tenkt på for å prøve noen nye teknikker. I dette innlegget vil jeg foreslå 5 måter å få videoredigeringspraksis på. Og dette er ting som vil hjelpe filmskapere på alle nivåer og typer, enten du driver et kreativt byrå eller nettopp startet en YouTube-kanal forrige uke. (Men hei, i det minste er denne typen praksis faktisk fordelaktig!) Først og fremst skjønner jeg det. Ingen liker trening. Det er elefanten i rommet, så la oss takle det her. Ordet "øving" får en rå del noen ganger. Vi tenker på preseason-trening for [sett inn sporten din her], eller å gjøre deg klar til bandkonserter. De fleste av oss har en instinktiv motvilje mot trening når vi kunne være ute og gjøre det vi bryr oss om.Hvorfor enhver filmskaper kan bruke videoredigeringspraksis
Men sannheten er at repetisjonen er en nødvendig del av å mestre enhver ferdighet. Det gjelder spesielt kreative bransjer som filmskaping, hvor folk bokstavelig talt finner opp nye redigeringsteknikker eller lystriks hver eneste dag.
Med andre ord, hvis du ikke følger med på trender og fanger opp nye ideer, risikerer du å falle på etterskudd. Det gjør videoredigering viktig. Selv om det ikke blir en daglig eller ukentlig vane for deg, kan det å ha en følelse av ting du kan gjøre bare overbevise deg om å prøve en av disse metodene.
Jeg mener, hva er det verste som kan skje? Du får bare enlittbedre som skaper?
Metode #1: Se opplæringsinnhold
Den enkleste måten å få videoredigeringspraksis på er ved å se opplæringsprogrammer. Hvis du ikke er den typen person som liker å gå gjennom leksjoner påMasterClass,Skillshare, ellerUdemy, det er greit – du trenger ikke et formelt kurs i forelesningsstil for å prøve nye ting.
Men ser på videoererden enkleste og mest tilgjengelige måten å få praksis på. Kanskje du abonnerer på innholdsskapere på sosiale medier, kanaler somPeter McKinnonogFilm RiotogKorridormannskap. (Og hvis du ikke allerede følger andre filmskapere, bør du!)
De fleste vellykkede skapere inkluderer også innhold som viser hvordan de gjør visse ting, og disse videoene kan være like verdifulle – hvis ikkemerverdifull - enn en slags organisert treningskurs. Du vil se en etablert filmskaper i aksjon, og det gir enda mer verdi til den typen ting de gjør.
Og hei, i tillegg til å gi deg noe å øve på, kan denne typen innhold også være underholdende og inspirerende. Enda mer grunn til å begynne å gjøre dette på det vanlige.
Metode #2: Bli en kopikatt
I noen tilfeller er det ikke nok å bare se hvordan noen gjør noe. Å sette det du lærer ut i praksis krever noe interessant og gjør det praktisk – det er slik du internaliserer informasjonen slik at du kan begynne å bruke den i dine egne videoprosjekter.
Du kan også bruke denne metoden på ting i tillegg til opplæringsinnhold. Kanskje du så en overgang eller visuell effekt i en TV-episode eller en film, noe utrolig som du fortsatt tenker på den dag i dag.
Kan du gjenskape det?
Det er den typen mentalitet som skiller gode filmskapere fra store. Og selv om du ikke kan klare det perfekt, er sjansen stor for at du vil oppdage noe annet underveis, noe du kan legge til settet med verktøy og triks fremover.
Metode #3: Rediger favorittprosjektene dine på nytt
Tidligere i dette innlegget nevnte jeg hvordan kreative næringer er i stadig utvikling. På den ene siden kan det virke skummelt - du vil ikke falle bak, gå glipp av nye trender osv.
Men den andre siden av den mynten er at du er en bedre filmskaper nå enn du var i fjor. Og det gir deg et bibliotek med gamle videoer som du kan gå tilbake og redigere på nytt ved å bruke dine nye og forbedrede ferdigheter.
Kanskje du vil legge til polish, eller prøve nye fargeleggingsideer, eller redigere en dokumentar for å føle deg som enBlair Witch Project-stilopplevelse. Du kan gjøre hva du vil med videoene, og i de fleste tilfeller vil andre filmskapere være interessert i å se (og lære av) endringene du gjør.
(Hvis du er ny påvideoproduksjon, har du kanskje ikke videoer på en harddisk. Hvis det er tilfelle, kan du finne en hel rekke arkivvideosider som gir deg rå opptak å eksperimentere med.)
Metode #4: Delta i en konkurranse
Ok, denne kan virke litt overveldende. Filmskapingskonkurranser erhøytkonkurransedyktig, og det samme gjelder for annonsekonkurranser eller YouTube-utfordringer.
Men målet ditt her er ikke å slå den regjerende mesteren og bli en breakout-sensasjon. Hele poenget er å bruke disse konkurransene som muligheter for videoredigering. Noen har strenge retningslinjer eller obligatoriske emner, og disse kreative "oppfordringene" vil tvinge deg til å prøve nye ting.
...som igjen presser deg som skaper. Og det er egentlig hele poenget med praksis. Hvis det du gjør er enkelt eller kjedelig, så utvikler du deg ikke i det hele tatt - du kaster bare bort tid som du kunne ha brukt på å være produktiv på en annen måte.
Metode #5: Få kontakt med andre filmskapere
De fleste kreative roller kan føles som "ensom ulv"-spill. Hvis du er en YouTuber, en uavhengig filmskaper eller den eneste redaktøren på et byrå, er du altfor kjent med kampene ved å jobbe på egen hånd.
Men du er ikke alene. Det er millioner av andre filmskapere der ute, og de håndterer de samme hindringene og finner sine egne kreative løsninger. (Vi faktiskundersøkte mer enn 1000 skaperefor å finne ut hvordan det er å være filmskaper i 2020.)
Å bli med i et nettverk av innholdsskapere er mer enn bare en måte å få venner på. Du kan koble deg til en Facebook-gruppe, en filmskapende subreddit eller en lokal filmorganisasjon. Enhver av disse tingene kan bli en måte å lære om jobbmuligheter, få nye kreative ideer og samarbeide om prosjekter.
Det blir til videoredigeringspraksis på noen forskjellige måter. Å høre om nye prosjekter vil selvsagt føre til flere videoer. Men den største takeawayen er å bytte ideer og lære hvordan andre skapere jobber – det er en ressurs som kan vekke inspirasjon om nye ting å prøve.
Sett deg opp for å lykkes som en skaper
På slutten av dagen vil den ideelle videoredigeringspraksisen være unik for deg. Men målet ditt bør alltid være å se etter nye måter å forbedre håndverket ditt som filmskaper på.
Det er en drivkraft bak det vi gjør på Soundstripe. Vi ønsker å gi skapere verktøyene de trenger for å produsere bedre innhold, og det er derfor vi deler ressurser som enskuddlistemalog astoryboard mal.
Vi vet hvor viktig det er å finne inspirasjon og oppdage nye filmtriks. Og videoredigeringspraksis spiller en viktig rolle i reisen din som skaper.